Route

U bent hier: Home / Route

Route

Route

Deze fietsroute van 50 kilometer neemt u mee op een ontdekkingstocht door de tijd. De route brengt u langs prachtige plekken en u fietst door een verscheidenheid aan landschappen. Aan de hand van deze route ontdekt u Haren, de Groene Parel van het Noorden! Onderweg treft u op zeven plaatsen informatie aan over de ontwikkeling van het landschap, de karaktereigenschappen en de bezienswaardigheden. Deze plaatsen van het Harense landschap zijn:

  • het buurtschap Essen;
  • Onnen;
  • Noordlaren, een Gronings dorp met een Drents karakter;
  • het hunebed van Noordlaren;
  • Appelbergen en Besloten Venen;
  • Landgoed huis te Glimmen;
  • het Paterswoldsemeer.

 

U kunt de route ook inkorten door het rondje om het Paterswoldsemeer achterwege te laten. De route is dan 35 kilometer lang. Ook dan krijgt u een zeer goede indruk van het ontstaan en doorontwikkeling van het Harense landschap.

Hoe volgt u de route?

De route volgt de bewegwijzering van het provinciale fietsknooppuntennetwerk. U kunt in iedere willekeurige plaats op de route starten en de route kan in twee richtingen worden gefietst. Onderstaande rij met knooppuntnummers heeft Haren (knooppunt 27) als vertrekpunt en gaat eerst in zuidelijke richting.  Om de volledige ronde te maken gaat u langs de volgende knooppunten:

27-84-78-81-87-57-54-88-59-86-77-78-79-81-75-27-26-4-10-3-25-26-27

Als u 50 km teveel vindt kunt u het rondje Paterswoldsemeer achterwege laten. De route is dan 35 km lang. U volgt dat de volgende knooppunten:

27-84-78-81-87-57-54-88-59-86-77-78-79-81-75-27

Meer informatie met een QR-code

Op de zeven plekken langs de route treft u een informatiepaneel aan. Op dit paneel is ook en QR-code aanwezig. Door met uw mobiele telefoon of tablet deze QR-code te raadplegen komt u terecht op een speciaal deel van deze website waar nog veel meer informatie over het Harense landschap is te vinden.

U kunt de QR-code alleen raadplegen wanneer u een applicatie op uw mobiele telefoon of tablet hebt gezet. U kunt de QR-scanner downloaden in de Appstore (Apple), Google playstore (Android) of Windows store (windows).